Taxi in het buitenland

Boeing 737 informatie

In Nederland hebben we te maken met taxivergunningen. Als jij een taxi vanuit delft naar Schiphol neemt kun je via internet opzoek gaan naar de juist bedrijf die volgende de regels hun prijs hebben samengesteld. Je komt dan nooit voor verrassingen te staan als je op locatie bent. In het buitenland is dit een stuk lastiger. Zeker als je in een land op vakantie gaat die geen welvaart heeft en armoede kent. Wij hebben een aantal tips voor je opgesteld waarop je moet letten als je een taxi neemt in het buitenland.

Officiële taxi

Let op een paar kenmerken van een officiële taxi. Als je van een vliegveld vertrekt ga dan altijd naar ene officiële taxistandplaats. Die staan altijd duidelijk aangegeven op de vliegvelden. Ga niet met iemand mee die je ergens opwacht. Let op de taxilicht en of er taxicentrale staan aangegeven op de zijdeuren. Vraag ook gerust hun vergunning na zodra je iemand hebt aangesproken. Als je al in je hotel bent vraag dan bij de receptie na welke taxi’s er betrouwbaar zijn en waar je op moet letten. Zij kunnen je vaak voorzien van goede tips.

Maak afspraken

Maak voordat je instapt afspraken met de chauffeur. Bespreek van te voren af hoe duur een rit gaat worden. En geef ook aan dat je niet meer gaat betalen dat het afgesproken bedrag. Vraag ook na hoelang de rit gaat duren. Geeft hij/zij hier geen duidelijke antwoorden op stap dan gewoon niet in.

Wantrouw ze

Laat merken dat je twijfelt en niet alles zomaar aanneemt. Dan hebben ze door dat jij ze goed in de gaten houdt. Stel daarom gewoon een paar kritische vragen waar ze niet zo makkelijk even antwoord op kunnen verzinnen.

Klein geld

Zorg ervoor dat je altijd kleingeld bij je hebt. Betaal niet met groot geld. Als je ze bijvoorbeeld 50 euro geeft zeggen ze dat je maar 20 euro hebt gegeven. Voorkom dit door gewoon gepast te betalen.