Medische kosten tijdens verblijf buitenland

Boeing 737 informatie

In Nederland zijn we verplicht een basis zorgverzekering te hebben om verzekerd te zijn tegen de vaak hoge medische kosten. Een operatie met een opname van enige dagen in het ziekenhuis is namelijk heel duur en niet te betalen voor de gemiddelde inwoner in Nederland. Vandaar dat we daartegen verzekerd moeten zijn. De kosten van de zorg blijven maar stijgen, door bijvoorbeeld de vergrijzing, en om de zorg betaalbaar te houden stijgen ook de premies die we moeten betalen voor onze zorgverzekering. Veel mensen kiezen er voor om een aanvullende zorgverzekering af te sluiten, bijvoorbeeld voor de kosten van de tandarts. Een aanvullende verzekering is niet verplicht en kan dus vrijwillig worden afgesloten of niet.

Zorgverzekering tijdens vakantie buitenland

Maar hoe zit het nu precies met uw zorgverzekering op vakantie als u ziek wordt tijdens een verblijf in het buitenland? U moet bijvoorbeeld voor zaken naar het buitenland en breekt uw been tijdens een val. Of u bent op vakantie met het hele gezin en een van de gezinsleden loopt een bacteriële infectie of een virus op en moet worden behandeld in het ziekenhuis. Bent u daar dan voor verzekerd en hoe? Zeker tijdens een vakantie is het risico van een ongelukje hoger dan normaal. De kinderen spelen en ravotten veel buiten waardoor de kans op valpartijen groot is. Ook de lange autorit naar het buitenland brengt meer risico met zich mee. Het is druk op de weg, mensen raken vermoeid door de warmte en het lange autorijden, wat het risico op een ongeluk aanzienlijk vergroot. Voor schade aan uw auto hebt u dan uw autoverzekering, maar hoe zit het met lichamelijk letsel?

Informeer bij uw verzekeraar

Is lichamelijk letsel gedekt vanuit uw reisverzekering of zorgverzekering? U bent in ieder gedekt vanuit de basis zorgverzekering voor medische kosten in het buitenland, maar daar zit wel een maximum bedrag aan vast. Het kan dus zo zijn dat u zelf nog een behoorlijk bedrag moet betalen als u niet voldoende aanvullend verzekerd bent tegen ziekte of ongeval in het buitenland. Vragen die uw verzekeraar voor u kunnen beantwoorden. Het is dan ook altijd aan te raden om goed uw verzekeringspolis door te lezen en bij twijfel uw verzekeringsagent te contacten voor dat u op reis gaat naar het buitenland. Voorkomen is in dat geval beter dan genezen, figuurlijk gezien dan. Uw verzekeringsagent kan u precies vertellen waartegen u verzekerd bent en hoeveel u vergoed krijgt van de medische kosten die er gemaakt moeten worden bij een eventuele ziekte of ongeval. Zo weet u in ieder geval zeker dat u en uw gezin goed verzekerd op reis kunnen gaan.