Hoe bepaal je de dagwaarde van een auto

auto verkopen

Iedereen die een auto wil verkopen, wordt overspoeld met vragen. Één van die vragen is de juiste dagwaarde bepalen van de auto. Veel mensen hebben moeite met het samenstellen van de juiste prijs, die kan worden gepresenteerd aan klanten. In dit artikel delen wij drie punten, die u helpen bij het bepalen van de juiste dagwaarde van uw auto.

Leeftijd

De leeftijd van uw auto speelt een hele belangrijke rol. Zo weet je hoeveel jaar een auto gereden heeft en hoeveel jaar een auto nog ongeveer mee kan gaan. Een oudere auto heeft in sommige gevallen minder waarde, maar in andere gevallen worden ze juist als een antiek gezien en kosten ze juist heel veel.

Kilometerstand

De kilometerstand is ook één van belangrijke punten waarop er gelet moet worden bij het berekenen van de dagwaarde van uw auto die u wilt gaan verkopen. Het aantal kilometers geeft een indicatie aan van een slijtage, dat willen klanten ook heel graag weten wanneer zij een auto gaan kopen.

Accessoires

Accessoires maken een auto niet alleen aantrekkelijker, maar zorgen er ook voor dat je meer waarde geeft aan je auto. Zo zorgen bijvoorbeeld sportvelgen voor een hoger dagwaarde dan een auto zonder sportvelgen. Zo zijn er een heleboel accessoires die uw dagwaarde omhoog kunnen brengen, dus let u zeker daarop.

Als u op deze 3 punten gaat letten dan kunnen wij u garanderen dat u de beste dagwaarde voor u wagen gaat kunnen bereken en aan uw klant gaat kunnen geven. Deze 3 punten zijn de belangrijkste en zullen u niet teleurstellen!