Bedrijfsauto’s volgen en traceren tijdens transport

U kent het wel. U bestelt een pakketje bij bijvoorbeeld bol.com en zodra het pakketje onderweg is krijgt u een mail met een track&trace code. Op deze manier kunt u zelf zien waar het pakketje zich bevind. Deze manier van traceren wordt tegenwoordig voor verschillende doeleinden toegepast. Denk maar eens aan bedrijfsauto’s en vrachtwagens. Door middel van ritsregistratie kan er van alles worden bijgehouden tijdens het transport.

Waarom zou u cartracking moeten gebruiken?

Cartracking brengt een hoop voordelen met zich mee. Zo kunt u op een beeldscherm op kantoor precies zien waar iemand rijdt, hoe hard hij of zij rijdt en wordt het benzine verbruik bijgehouden. Met deze informatie kunt u uw medewerkers adviseren of zelfs trainen om anders te rijden. Door de juiste begeleiding te geven kunnen transportkosten omlaag worden gebracht. Op het kantoor kan tevens real-time in de gaten gehouden waar alle auto’s zich bevinden. Doordat de auto’s middels GPS verbinding te volgen zijn kan er zodra er een file ontstaat kunnen medewerkers geadviseerd worden om om te rijden. Maar ook in het geval van een spoedklus is het handig doordat de dichtstbijzijnde medewerker op de hoogte kan worden gebracht zodat hij of zij deze spoedklus op pakt. Op deze manier kan er efficiënt en effectief ingespeeld worden op de vraag van klanten. Het zal door de klant als prettig ervaren worden wanneer u bijvoorbeeld aan kunt aangeven dat er een medewerker binnen een kwartier op locatie kan zijn.

Welke leveranciers zijn betrouwbaar?

Inmiddels zijn er veel verschillende leveranciers te onderkennen die diverse track en trace systemen aanbieden. Om er zeker van te zijn dat u met een erkend bedrijf zaken doet is het belangrijk dat het bedrijf het keurmerk voor ritsregistratie systemen heeft. Wanneer het bedrijf dit keurmerk mag dragen bent u er van verzekerd dat u zaken doet met een erkend bedrijf. Dit keurmerk wordt uitgegeven door een speciale stichting die hier voor is opgericht. De erkende bedrijven kunnen u tevens rapporten aanbieden die ook geschikt zijn voor belastingopgaven. Op deze manier wordt het voor u veel makkelijker om kosten te declareren.

Bron: Freightframe.com